Efter en härlig promenad i solskenet ville Elin nödvändigtvis skotta altanen men sin nya snöskyffel som vi köpte på Broköp i går. (Den var rosa och jag förstod att det var kärlek vid första ögonkastet och att jag inte hade något annat val än att köpa den). Sedan hittade hon en back med sandlådeleksaker som inte blivit inplockade inför vintern. “Mamma, kom, sitta här” kommenderade hon, och hämtade den ena leksaken efter den andra till mig.

Efter en stund hade jag fått nog av silar, spadar och spannar och ville väldigt gärna gå in. “Elin, ska vi inte gå in och äta lite?” försökte jag, men icke. “Vill du inte ha lite levergryta åtminstone?” provade jag igen. Först svarade hon nej, men efter sisådär 10 sekunder tittade hon på mig och sa “Jösses! Levergryta! Kom mamma, kom!!”

Den oemotståndliga levergrytan åstadkommer du så här:

Stek väldigt mycket lök i ohyggligt mycket smör. Stek den så länge du kan utan att den blir brynt på något sätt. Häll i småbitar (till ungar) lever och stek detta också. Krydda med salt, peppar och sojasås. Häll på grädde och låt småputtra en stund. Fyll på med frysta ärtor och låt alltsammans koka upp. Toppa med paprikabitar (om det är säsong och de går att köpa i Linnekullas gårdsbutik …) och servera.

I kväll har jag sorterat papper, foton och annat som jag stuvat undan i plastbackar på ovanvåningen genom åren. Hittade väldigt fina svartvita foton på Nicke som jag ska försöka att göra något med. På några papperslappar hade jag krafsat ner saker som jag hört eller läst. Delar med mig av dem här innan de går i papperskorgen.

Det här citatet vet jag att jag hämtat från en finsk dokumentärfilm, och att det var en liten kille som sa det.

“Kärlek är sånt att man kramas och pussas och tycker om varandra helt utan någon anledning.”

Resten av citaten minns jag inte var de kommer ifrån.

“Man kan endast se med hjärtat. Det väsentliga är osynligt för ögonen.”

“Den som inte kan begagna sig av sitt eget huvud, kan inte heller begagna sig av sin häst.”

Också utan ryttare förblir en häst alltid en häst. Men en ryttare utan en häst är alltid bara en människa.”