Jag, som aldrig blir sjuk, har nu varit just sjuk i över en vecka. Faktum är att jag fortfarande är så dålig att jag, som aldrig tar tabletter, inte hade kunnat vara uppe utan en strid ström av Ipren. Det har faktiskt aldrig hänt förut att jag har varit sjukskriven från jobbet i en hel vecka.

Jullans 22-års dag firades med ett par gamla morötter från kylen och en klapp på halsen. Ynkligt kan man tycka, men det var så mycket jag förmådde att göra. Älskade Jullan! 22 år tillsammans, och jag är lycklig och tacksam för varje extra dag jag får säga “Godmorgon hjärtat mitt!” till henne.

Den här helgen har jag äntligen orkat angripa rensandet på ovanvåningen igen. Bara korta stunder, men ändå. Jag har i alla fall gått igenom och kastat räkningar från åren 2005 till 2010. Det som har sparats är kvitton på byggmaterial och annat som har med renovering att göra, samt alla räkningar från Eon. Vi plågas nämligen av rent ohyggliga elräkningar, och jag har länge tänkt att sammanställa räkningarna vi fått sedan vi flyttade hit.

Som det ser ut i dagsläget har vi, trots stora ansträngningar, en årsförbrukning på över 11.000 kWh. Vi har bytt ut 2/3 av alla gamla kuloledningar, satt sprillans nya lysrörsarmaturer i uthusen, bytt ut utomhusbelysningen till nya LED-armaturer och super(dyra) lågenergilampor, bytt ut alla vitvaror (inte nytt, men åtminstone bättre begagnade och nyare än de som fanns när vi flyttade hit) och är flitiga användare av timers och annat för att inte bränna ström i onödan osv.

Efter att ha hört skräckhistorier på jobbet om trasiga frysar som dragit el för 2.000 kr i månaden köpte jag mig en elmätare. Jag har lagt åtskilliga timmar på att mäta förbrukningen på alla ställen jag överhuvudtaget har hittat en stickkontakt utan att hitta något konstigt. Vi har ingen eluppvärmning någonstans, bara hushållsel, och ändå har vi samma förbrukning som om vi hade en elpanna.

Jag har pratat med Eon. De hänvisade mig till energirådgivaren i Kristianstads kommun, men han kunde inte heller komma på vad som är fel. Samtidigt ser elförbrukningen ut så här.

Jag blir helt galen! Alla tips emottages tacksamt!!