Det där med hundmat är lite besvärligt när man är vegetarian. När Betsy sedan visade sig ha en känslig mage ställdes det hela på sin spets lite grand. Jag letade runt lite på nätet för att se om jag möjligen kunde göra hennes mat själv, och det kunde jag ju – men då måste jag handla kött. Nåväl, det gör jag ju ändå när jag köper hundmat åt henne. Dessutom kan jag ju välja vilket kött jag vill ge henne. Ekologiskt nötkött stämmer ju bättre överens med mina värderingar än t.ex. kyckling. Korna har ju åtminstone fått vistas utomhus, och jag inbillar mig att köttdjur till och med får gå tillsammans med sin mamma när de är små.

Allra helst skulle jag vilja köpa nötkött från en liten producent som håller korna ungefär som vi håller våra hästar, och där kossorna fick en trotjänaravlivning hemma. Finns det tro? Någon som kan tipsa mig?

Det här är Betsys diet för närvarande:

Malen nötfärs (rå, men fryst först), kokt ris, en råriven morot, två kokta ägg, rapsolja, alfalfa som jag kört i mixern och ett rått men fryst märgben per dag. Fisk får hon emellanåt, sådan som Lasse fiskat själv (han säger alltid till mig att han inte lyckats fånga någon, men konstigt nog finns det fisk i frysen ändå …).

Nicke äter Chudleys Salmon och det funkar fint för honom.

Här hittade jag lite information om vad hundar behöver äta:

http://www.klickerklok.se/pavlov/barfsv.htm

Har ni, som jag, hästar som av någon outgrundlig anledning tvunget ska välta ut alla hinkar man sätter till dem? Jag ger ju kraftfoder i hinkar utomhus och de får även vatten i vanliga hinkar. Till slut tröttnade jag på att hälften av alla fin mat jag gav dem hamnade på marken. Dessutom är det lagom roligt att, när det har varit kraftig blåst, springa runt i hagarna på morgonen och försöka hitta vattenhinkarna. Jag löste det genom att köra upp till Tollarps Bilskrot och hämta en hel stack med gamla bildäck. Om man staplar två bildäck ovanpå varandra och sedan sticker ner hinken i dem ska det mycket till innan hästarna kan välta ut maten.

http://www.tollarpsbilskrot.com/

Något jag inte lyckats lösa är allt nertrampat hö. Jag är övertygad om att det inte kommer att fungera med sådana där fina höhäckar som finns att köpa. Ni vet, de där med galler som man kan stoppa ner hö i. Om så mina hästar skulle bli de allra första i Sverige, är jag helt säker på att de kommer stoppa in benen i dem eller fastna på något annat sätt. Hur har ni löst det? Tar tacksamt emot tips!