Solen skiner, gräset växer, hästarna är blanka igen och nu får man börja ta itu med behoven som dyker upp vid den här årstiden.

Småsår, insektsbett, fukteksem och liknande behandlar jag med Aloeveragelé. Funkar även fint när jag bränner mig i solen … Jag har alltid en tub i kylen – man vet aldrig när det kan behövas. Gelén är antiseptisk och torkar snabbt in. Kvar blir bara en tunn hinna som skyddar såret.

Just nu: 100 ml tub för 98 kr (ord. pris 116 kr)

På betet måste man ju ha saltstenar. Allra helst sådana som inte regnar bort så fort. Salicel (Himalayasaltstenen) innehåller 98% naturligt mineralsalt. Går inte att tugga på och tål vatten.

Just nu: 3 kg för 84 kr (ord. pris 93 kr)

Jag har funderat mycket på vad jag skulle göra med vår älskade, något överviktige, Lilleman. Fetma + nytt gräs = hög risk för fång, så mycket kan jag ju räkna ut. Av en händelse läste jag en artikel om gurkmeja och alla dess antiinflammatoriska egenskaper, och bestämde mig då för att sätta honom på en ganska rejäl daglig dos.

Just nu: 1 kg för 284 kr (ord. pris 315 kr)

Läs mer om gurkmeja här: http://www.nyfikenvital.org/?q=node/147

“Gurkmeja kan ha god effekt vid reumatism och andra sjukdomar med kroniska infektiner, stela leder m.m. Morgonstelhet, svulnader i leder och rörlighet förbättras. Gurkmeja har tämligen kraftiga antiinflammatoriska egenskaper. Curcumin påverkar två enzymer i kroppen lipoxygenase and cyclooxygenase-2 (COX-2) vilka båda sprider och bibehåller inflammation.”

Sedan måste jag bara få skryta lite med vårt vackra Tasseboda. Tog Betsy i ena handen och kameran i den andra och gav mig ut på en liten tur idag.