Ibland ramlar man över saker av en händelse bara. Jag brukar kolla till Equipage emellanåt. Där fastnade blicken på artikeln om Emelie Cajsdotter. Nyfiken som jag är Googlade jag hennes namn och läste om hennes böcker (måste nästan köpa någon av dem).

Någonstans på vägen hamnade jag på den här sidan (för övrigt en spännande länksamling), hittade företaget Equerry och fann det här underbara citatet:

“Ge mig så mycket frihet som möjligt – begränsning av min rörelsefrihet är onaturlig för mig och skrämmer mig. Lär dig förstå vem jag är och hur jag fungerar och förvänta dig inte saker, som jag inte kan utföra. Jag ger dig kontroll över mig, om du bara visar mig att du är värdig att vara min ledare. När jag väl inser att jag kan förstå dig och lita på dig, ska jag med glädje göra som du vill. Hantera mig konsekvent och gör inte illa mig. Jag ska respektera ditt utrymme och göra mitt bästa för att aldrig skada dig på något sätt. Om du fortsätter att behandla mig så, kommer vår vänskap att blir starkare och starkare, utan bortre gräns. Jag kommer att vara din vän och leka med dig så ofta du vill. Och om du ber mig ska jag bära dig genom eld och vatten. Jag är din häst.” (Dan Sumerel)

Och tänka sig – den 15/2 kommer Sven Forsström från Equerry till Vånga Rid- och körklubb för att hålla utbildning. Honom skulle jag gärna vilja se!

Hängde ni med?