Jag roade mig med att räkna lite på Tullans försäkring idag. Man kan faktiskt påverka priset, även om man vill ha “värstingförsäkringen”.

Halvblod som blir 3 i år, 30.000 kr i Livförsäkring med användbarhetsskydd och VeterinärXtra

5.310 kr

Sedan har vi ju bilarna försäkrade i If och det ger 20% rabatt.

-1.062 kr = 4.248 kr

Och hon är ju inte särskilt sjuk av sig, så jag kan faktiskt höja självrisken till 4.000 kr eftersom If ju ändå inte har någon rörlig kostnad som de inte ersätter.

-1.025 kr = kostnad per år för hennes försäkring 3.223 kr

Ordförklaring

Andra positiva saker med If är t.ex. Självriskkontot. För varje år våra bilar är skadefria får vi 200 kr per bil insatt på Självriskkontot. Där kan vi spara upp till 4.000 kr som sedan kan användas för att betala självrisken om något skulle hända Tullan. Om hon däremot är skadefri så får jag lägre premie.

Eftersom jag har VeterinärXtra får jag även ersättning för mediciner, rehabilitering, ambulanstransport och veterinärens resor. Inte obegränsade summor, men dock. Det blir också pengar om något skulle hända.

Skulle jag av någon anledning få för mig att sälja henne så har jag Efterskydd (ingår i Livförsäkring med användbarhetsskydd). Detta innebär att min försäkring gäller för dolda fel, om något sådant skulle dyka upp och hon blir återlämnad inom 24 månader efter försäljningen.

Fullständiga villkor