“Som RIDSPORT tidigare berättat i flera artiklar har fem hästar försvunnit efter att ha köpts av samma kvinna. På onsdag den 11 mars tar Uppdrag granskning i SVT1 upp fallen med de försvunna hästarna.

Det först kända fallet gällde hästen Ametist som köptes av en kvinna för att bli sällskapshäst. Efter att Ametist hämtats av kvinnan är hästens öde okänt. Samma gäller även fyra andra hästar som hämtats av samma kvinna.

Uppdrag gransknings reporter följde i hästarnas spår och resultatet redovisas i SVT1 på onsdag kl 20:00.”

Tidningen Ridsport

Personligen kan jag tycka att det, med tanke på vad det kostar att hålla sig med en häst idag, verkar vara ett önsketänkade att hitta någon som vill ha en sällskapshäst.

Det är inte alldeles sällan man ser 20-åriga, triangelmärkta och förmodligen oridbara hästar som söker ett sista hem. Den nye ägaren måste ju då vara utrustad med åtminstone 2.000 kr per månad som ligger och skräpar, och ett väldigt stort hjärta. Eller så har personen i fråga något annat i åtanke.

Man kan ju köpa en alldeles frisk och ung ponny för bara några tusenlappar om man behöver en sällskapshäst. Den kostar ju heller inte så mycket att hålla.

Det ursäktar ju naturligtvis inte ett ohederligt beteende, men jag hade nog inte haft någon större förhoppning om att hitta ett gott hem till en sådan häst.