För er som har inridna hästar och en bra hästtransport. Tullan och jag avvaktar lite till.

Hovdala hovslinga

På Hovdala hovslinga är du välkommen att rida eller köra din häst på fina skogsvägar mitt i Hovdala naturområde. Det finns två snitslade slingor: 8 km (gul markering) och 12 km (röd markering). Vägarna och stigarna är iordningställda för att passa både ryttare och kuskar.

Vid startplatsen (se karta) finns möjlighet att parkera bil och släp. Här går det också att binda upp och sadla/sela hästen under tak. Efter turen kan du släppa hästen i en av hagarna och själv sätta dig för en fikastund eller använda grillplatsen.

Hovslingan erbjuder en fantastisk naturupplevelse till häst. Här kan du galoppera fram på perfekta ridvägar, njuta av omgivningarna i lugn skritt och pausa vid sjökanten. Medföljande familjemedlemmar eller vänner kan under tiden ta en promenad i den fina naturen eller kanske göra ett besök på Hovdala slott.

Hovslingan har utformats av HIBAB i samarbete med Team Nordahl.

Välkommen ut i naturen till häst!

Broschyr

Artikel i Kristianstadsbladet