Så här mysigt kan man ha det på altanen.

Den katten är en välsignelse! (Lasse också naturligtvis 🙂 Vi var lite tveksamma till att någon katt kunde fylla Gräddes skor, men det gör han. Vilken tur vi har som har fått förmånen att lära känna ytterligare en alldeles perfekt skadedjursbekämpare och familjemedlem.

Det gynnsamma vädret ger mycket gräs i hagarna, vilket naturligtvis är välkommet. Men det har blivit lite för bra för Lilleman. Förra lördagen tyckte jag att han låg ner lite väl mycket, och på söndagen var det stappligt minst sagt. Jag tog in honom i stallet på dagarna och så fick han gå i grushage på nätterna (dvs i och utanför ligghallen). Han fick fri tillgång på hö med värdena 6,8 MJ och 37 gram smältbart råprotein, och han har väl satt i sig ca 6-7 kg av detta per dag skulle jag tro.

Förutom det har han fått 3 mål per dag med 2 rejäla nävar alfalfa. Morgon och kväll har jag spetsat maten med 5 g Stomach-Plus och ett av målen har innehållit 20 ml flytande djävulsklo samt 10 g MSM.

Efter två dagar gick han rent och i helgen började jag släppa honom på gräs ca 8 timmar per dag. Hittills har det varit ett vinnande koncept, eller vad tycker ni?

<!–
WriteFlash('’);
//–>

<!–
WriteFlash('’);
//–>

I morgon kommer hovslagaren och tittar till fötterna. Hoppas att han ger tummen upp.