“Hästar? – Det här är inga hästar; det är tävlingsindivider.”

Sagt av en kvinna, 35 år, som tävlar i hoppning. Ett citat som förmodligen hade fått en viss herr Millan att hoppa fyra meter upp i luften.

Rapport: Älskade hästar

Förhoppningsvis gör vi alla så gott vi kan med den kunskap vi har för stunden. Det viktiga är väl att utvecklas, lära sig nya saker och att hela tiden sträva efter att bli en ännu bättre matte eller husse.

Cecar brukar säga att man inte ska se bakåt och att djuren inte heller gör det. Det spelar ingen roll vilka förfärliga fel man har gjort – huvudsaken är att man fortsättningsvis gör rätt. Från och med idag. Det känns förlåtande och bra tycker jag. Bättre att fokusera på att göra rätt än att hålla kvar vid och ha dåligt samvete för gamla misstag.

nr 1: Häst, nr 2: Tullan, nr 3: Mitt lilla hjärtegryn