Är det någon mer än jag som är intresserad av nedanstående kurs?

Jag skulle kunna tänka mig att vara kursvärd, fixa lokal och allt det där praktiska. Men det krävs 10 deltagare – finns det nio personer till där ute som vill komma?

2-dagars Teorikurs

Kurstiderna är 10-18 på lördag och 9-16 på söndag.

Kurskostnad 950 kr vid förskottsbetalning via Paypal eller vid betalning under helgen 1100 kr, inklusive bilddokummentation, exklusive förtäring.

Hur utfodring, levnadsmiljö och hovvård påverkar hovarnas funktion samt hästen välmående och prestationsförmåga.

Du får lära dig hur du med enkla medel kan förbättra din hästs förutsättningar samt kunskap för att kunna avgöra om din hovslagare gör det som är bäst för din häst eller om du egentligen betalar honom under tiden han förstör din häst.

Hovbensrotation, hovbensänkning, hovsprickor och utflytningar är alla helt och hållet skapat skapade av den som har gjort hovvården. Samtliga ovanstående problem är helt onödiga och fullt rehabiliterbara. Det handlar bara om att förstå hur hoven egentligen fungerar.

Nästan alla hovproblem har uppkommit pga felaktig hovvård och ofta är dolda hovproblem den verkliga orsaken till många andra problem hästarna upplever.

Vi detaljgranskar hovens och matsmältninssystemet funktioner för att förstå hur traditionell hästhållning påverkar systemen och hur vi på ett enkelt sätt radikalt kan förbättra hästens förutsättningar. Modern kunskap löser dom flesta problemen med oharmoniska, omotiverade hästar och konkurrens vid utfodring är något som hör till forntiden. Riskerna för fång och magsår (60% av alla hästar) går sannolikt att begränsa radikalt med väldigt enkla medel samtidigt som utfodringsrutinerna blir både enklare och billigare.

90% av alla hästar lider av strålröta som är den vanligaste orsaken till hovömhet, muskulära problem och ofta även ledproblem.

Vi reder ut HELA problemet för att förstå varifrån det kommer, hur allvarligt det egentligen är och varför det inte finns någon enkel kur men samtidigt också varför vi måste lyckas att bli av med den.

Detta är inte bara den mest innehållsrika hästrelaterade kursen då någonsin har varit på, det är även en livsförändrande kunskapsrevolution.

Institutet för sund hästhållning