Det här brödet går från klarhet till klarhet.

Mer bröd

Jag upptäckte till min stora förvåning att jag numera är helt befriad från mensvärk. Det har annars räckt med en magnesiumtablett på senare tid, men nu kan jag konstatera att för första gången i mitt liv behöver jag inte ta någonting.

Efter lite funderande kom jag fram till att den enda skillnaden i kosten nu är brödet. Det innehåller (förutom pålägget då) 1067mg magnesium, och jag äter ungefär ett bröd i veckan. Rekommenderat intag per vecka är 1960mg.

Det är inte särskilt konstigt att jag har haft brist (och mensvärk) tidigare, för det var baskemig inte lätt att hitta livsmedel som ger de där 1960mg. För min del behöver jag komplettera med ca 50g mandel per dag. Eller ta en tablett varje dag.

Hur mycket magnesium får du i dig? Kolla här: MinMat