Lasse ville köpa något till mig idag och valet föll på hästtidningen Hippson. Han är för söt! Det var rubriken “Sprickan inom dressyren” som gjorde att valet föll på just den tidningen. Bara det – att han kan välja en hästtidning åt mig utifrån rubrikerna. Jag blir rörd och mycket stolt faktiskt.

På nätversionen hittade jag information som jag har funderat länge över, nämligen hur näringsinnehållet i hö förändras vid lagring. Mycket bra!

“Om höet inte har fått några lagringsskador så försvinner varken energi, protein eller mineraler, däremot så minskar vitamininnehållet. Det är vanligt att man vill ha ett fjolårshö till sin fångponny i tron att det är lägre näringsinnehåll i det. Fjolårshöet kan innehålla mer näring än årets, beroende på skördetidpunkt, sortval, gödsling med mera.”

Men det som verkligen gav gåshud över hela kroppen var Anki Yngves ledare med titeln “Redskapsgymnastik, nej tack!”.

“Personligen tror jag inte att god ridning handlar om fem centimeter framför eller bakom lodplanet. Nej, jag är övertygad om att vaccinet mot dålig ridning stavas empati.”