Under förmiddagen har jag stiftat bekantskap med en för mig helt ny gren, nämligen reining. Anders Josefsson besöker Björndalen under helgen för att dela med sig av sina kunskaper.

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Några saker lyckades jag snappa upp trots mina obefintliga kunskaper. Som jag förstår det krävs det mycket lydnad. Efter ett kommando ska hästen självständigt fortsätta övningen tills ett nytt kommando kommer. Exempelvis förvänd galopp där hästen är ställd inåt, med ganska mycket eftergift dessutom. Då krävs det ju verkligen lydnad för att hästen inte ska byta galopp förrän den blir tillsagd, eller inte alls.

Som ni ser på bilden är ridhuset oerhört vackert. Vad ni kanske inte kan se är att två av hästarna rids av kvinnor, två av män. Det har jag då aldrig varit med om tidigare – jättekul!