Kommer ni ihåg?

Jamie Oliver och Känns det avlägset?

På Mjölkfrämjandets hemsida (Arla Foods, Milko, Skånemejerier m.fl.) hittar jag rubriken Mjölkfrämjandets utbildningsverksamhet.

“Mjölkfrämjandet vill medverka till att skapa en helhetssyn på mat och hälsa. Vi kommer gärna till er som arbetar inom hälso- och sjukvård, skola, förskola eller på barnavårdscentral och håller kostnadsfria hel- eller halvdagsutbildningar om aktuella kost- och näringsfrågor, med fokus på mjölk och mjölkprodukter.”

Jag tycker inte att det är fel med mejeriprodukter i skolan, men är det verkligen industrins sak att utbilda skolans personal? Varför ens öppna dörren för sådan verksamhet?

Det finns säkert fler företag som gärna följer efter. Visste ni t.ex. att Danisco ger råd och tips om hur man håller vikten? Kanske kan en McStatin-meny vara något att tänka på? (Här vill jag tillägga följande information från Imperial College i London; We are a multi-disciplinary team of scientists who bring a wealth of experience from the pharmaceutical industry to the college.)

Tillbaka till Mjölkfrämjandet, för jag hittar nämligen fler tips och råd till skolans personal på deras hemsida. Vad sägs om Drycker i skolan, 9 härliga drycker med mjölk?

Stephanies höstromans-moodie

1 glas

2 dl standardmjölk
1/2 banan
2 tsk chokladsås
2 tsk vit chokladsås
2 st Oreos
5 isbitar

Kör alla ingredienser i mixer eller matberedare.

Undrar ni vad en Oreo är för något (för det gjorde jag)?