Klor, hovar, naglar – allt växer som ogräs här hemma. På den positiva sidan får man väl se det som ett bevis för att vi får i oss vad vi behöver. Om man ska vara negativ så ger vi allihop ett lätt ovårdat intryck.

Nu verkar det ändå som om jag har hittat en lösning på problemet med övervuxna klor. Ju längre de blir desto obehagligare blir det att klippa dem med en traditionell klotång. För att göra tröskeln lite lägre och främja mer frekvent klovård införskaffades denna makapär.

Det är en klotång som ska känna av pulpan och ge grönt ljus när det är OK att klippa. Nu är jag inte människa till att få den att fungera. Lamporna blinkar hejdlöst och jag vågar helt enkelt inte lita på dem. Besvikelsen var stor. Den var ju inte direkt billig heller. Men så fick jag syn på den här i ett reklamblad.

En kloslip från Clas Ohlson till det facila priset av 149 svenska kronor. Den har inte kommit till butiken i Kristianstad ännu, men det gick bra att beställa den på nätet. I kväll har jag provkört den på båda hundarna och jag kan meddela att den funkar utmärkt. (Åtminstone om man plockar av plasthatten.) De tyckte inte att det var obehagligt på något sätt. Det tyckte inte jag heller. Rekommenderas varmt!